Kostnad eller investering?

Ett vanligt argument för att inte investera mer i sin inre värld är att det är för dyrt. Men vad är egentligen kostnaden av att INTE göra det?

Jag tänker så här. Att du lär känna och förstår dig själv på djupet och enklare kan sätta gränser ligger till grund för:

👉vilka relationer du har i ditt liv

👉hur du uppfattar dina relationer och den roll du tar i dessa

👉hur du hanterar konflikter

👉hur du uppfostrar dina barn

👉vilka jobb du söker

👉hur du tar emot kritik

👉hur mycket pengar du tror att du kan tjäna

👉vilka möjligheter du ser för dig i ditt liv

👉vad du vågar testa på

👉hur du hanterar svårigheter du ställs inför

👉hur stort du vågar drömma

👉att du tar ansvar för ditt eget välmående och slutar vänta på att andra ska ändra på sig

Detta är bara några av vinsterna av att investera i dig själv...

När du flyttar fokus till det som pågår i din inre värld kommer du dessutom ifrån jämförelser med andra och kan istället fokusera på dig själv och din egen resa. Allas resor ser olika ut.

Att ta hjälp utifrån gör att du kommer vidare så mycket snabbare än om du jobbar vidare själv. Självklart kan du fortsätta klura på egen hand, spara inspirerande inlägg på instagram, lyssna på poddar etc men hur mycket tid är du villig att lägga på just det här med gränser?

Var skulle du vara om 3 månader genom att börja jobba med dina gränser idag? Att genom tydligare gränser frigöra både tid och energi som du kan lägga på andra saker och jobba mot dina mål och dina drömmar? Kanske tid som du kan lägga på att gå den där kursen kring aktier och investeringar så att du istället kan tjäna mer pengar om några månader?

Tydligare gränser hjälper dig att frigöra tid och energi för DIG och det du vill och behöver för att kunna leva ditt liv mer på dina villkor.

Du förtjänar att känna dig trygg och respekterad i ditt liv.

Allt gott,

Emma